Na een reeks prettige gesprekken tussen Bert en Willie Jansen en Eva Oosting is het dan zover: er komt begin volgende maand een doorstart voor ‘Het Wapen van Aelden’, waar voorheen LiBo was gevestigd.

Droom in vervulling

De handtekeningen zijn gezet en een heerlijke taart met afbeelding van het oude wapen van Aelden wordt aangesneden door het glunderende drietal. Ondertussen vertelt Eva Oosting vol enthousiasme over haar droom, want de kersverse uitbater steekt haar passie voor de horeca niet onder stoelen of banken. “Ik had de smaak al vroeg te pakken”, blikt de in het buurtschap Loeksham geboren en getogen Eva terug. “Ik ging in de bediening en leerde de fijne kneepjes van het vak.” Haar jarenlange ervaring in de horeca neemt ze mee om samen met de al even ervaren en enthousiaste Willie Jansen het hotel annex grand-café aan de Aelderstraat 6 nieuw leven in te blazen.

Leegte weer vullen

Toen Eva Oosting het leegstaande etablissement zag, begon het meteen te kriebelen. Samen met Willie wil ze de leegte weer vullen en voor reuring zorgen. De inrichting van het grand-café blijft voor een groot deel intact. Het wordt weer een zaak waar mensen de hele dag kunnen eten en drinken. Van ’s ochtends vroeg tot in de avonduren. Het hotel blijft open! www.drentshotel.nl

Eva Oosting en Willie Jansen achter de tap van Het Wapen van Aelden, dat op 1 mei a.s. weer de deuren opent.

Een plek waar iedereen welkom is

“Hoe mooi zou het zijn wanneer we met Het Wapen van Aelden weer een plek kunnen realiseren waar iedereen welkom is! Om gezellig te vertoeven, te eten, te drinken en te slapen. Voor de inwoners uit Zweeloo, Schoonoord, Wezup, Aalden, Meppen, Benneveld, Wezuperbrug en uit de wijde regio: we kijken er echt naar uit dat we Het Wapen van Aelden weer kunnen openen en de glazen weer horen klinken”, blikken Eva en Willie alvast vooruit op het nieuwe avontuur.

Op maandag 1 mei a.s. gaan de deuren open. Dat er nog veel moet gebeuren is iedereen wel duidelijk, maar de energie gonst al door het  etablissement en verschillende gerechten worden naarstig op kladpapier genoteerd. Op maandag 1 mei a.s. moet het gebeuren, dan kan de vlag weer uit en gaan de deuren weer open. Eva en Willie hopen dat iedereen dan weer binnenloopt voor een drankje, borrelhapje, lunch en diner. Daar hebben ze ook al speciale plannen voor. “We hebben heerlijke culinaire gerechten voor een mooi prijsje in gedachten.


Contact opnemen